FERRERO ROCHER TÅRTA MED NUTELLA CRÉME

image

Recept från fantastiska Rabasmatlagning.for.me

FERRERO ROCHER TÅRTA MED NUTELLA CRÉME
(cirka 14-16 portioner)

MÖRK CHOKLADBOTTEN:
2 ägg
2,5 dl starkt kaffe
2,5 dl filmjölk
1,25 dl rapsolja 
3 dl siktat vetemjöl
3 dl strösocker
2 dl ljust muscovadosocker
2 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 tsk vaniljsocker

LJUS CHOKLADBOTTEN:
2 ägg
1 dl socker 
2 msk kakao pulver
1/4 dl potatismjöl
1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

CHOKLADFROSTING:
300 g rumsvarmt smör
200 g Nutella 
40 g kakao
1 tsk vaniljsocker 
1 dl dulce de leche
2-3 dl hackade hasselnötter 
4 dl Philadelphia 
2 dl florsocker
2 dl vispgrädde

DEKORATION:
Ca: 150 g hackad hasselnötter
8-16 stycken Ferrero Rocher

MÖRK CHOKLADBOTTEN:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en bakform (cirka 20 cm i diameter), eller ta fram två stycken engångs aluminium/pajformar i samma storlek. 
2. Blanda samman ägg, muscovadosocker, kaffe, naturell olja och filmjölk i en skål. Vispa på hög hastighet i cirka två minuter. 
3. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål. 
4. Tillsätt i äggsmeten och blanda ordentligt. 
5. Häll i smeten i bakformen eller fördela den jämnt i de två aluminiumformarna. Grädda tårtbotten i mitten utav ugnen (ej i nedre delen) i cirka 30-35 minuter. Låt tårtbotten svalna ordentligt innan du tar ut den/de från formen. 
6. Dela tårtbotten sedan i två lika stora delar, använd gärna en brödkniv till detta momentet. Ett tips är att låta chokladbottnen vila i kylskåpet i några timmar innan du delar den.

LJUS CHOKLADBOTTEN: 
1. Sätt ugnen på 175 grader. 
2. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och poröst (luftigt).
3. Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver i en skål. 
4. Blanda gärna med gaffel för att vara säker på att allt blandas ordentligt. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten, men rör så lite som möjligt. 
5. Smörj och bröa en rund bakform (cirka 20 cm i diameter), eller ta en engångs aluminiumform. 
6. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30-40 minuter.

OBS! Låt dig inte luras att tro att tårtbotten inte är klar även fast den är ”glansig” och ser lös ut på ovansidan! Tårtbotten har detta utseendet tack vare det specifika innehållet! Om du är osäker på om tårtbottnen är klar eller inte, prova med en sticka – är den torr när du tar ut den så är den klar.

LJUS CHOKLADFROSTING:
1. Vispa smöret riktigt vitt och fluffigt. 
2. Tillsätt Philadelphia, florsocker och kakao pö om pö och vispa till en jämn frosting. 
3. Tillsätt Nutella, dulce de leche och vaniljsocker. 
4. Vispa samman och tillsätt sist grädden. Vispa ett par minuter så att det blir en jämn och silkesliknande frosting.

MONTERING AV TÅRTAN: 
1. Lägg en (utav de två) mörk chokladbotten på ett tråtfat. 
2. Bred på ett lager chokladfrosting och strö över hackad hasselnötter på samma lager. 
3. Lägg på nästa tårtbotten(ljus chokladbotten) och bred på ett lager med ljus chokladfrosting. Strö över hackad hasselnötter på samma lager. 
4. Lägg på den sista tårtbotten(mörk chokladbotten) och bred över den ljusa chokladfrosting över hela tårtan. Täck överdelen först, och gå sedan nedåt över kanten på tårtan.

DEKORATION:
1. Dekorera tårtans kanter med hackad hasselnötter, så hela tårtans kanter täcks. 
2. Dekorera med ”Ferrero Rocher”. 
3. Förvara tårtan i kylen och ta ut den minst 30 minuter innan den ska serveras.

Lämna en kommentar