Imorgon är det kanelbullens dag, då kommer det bjudas på denna gissa cheesecake.
Får mycket inspiration av fantastiska Sabina bla detta smarriga recept J, kika in på hennes fina blogg http://sweet-and-simple.se/
Det är så smarrigt med den degiga kakan och de knäckiga kaneltäcket.
Kakan innehåller en del moment så här är en sammanställning
Gör kanelbullesmeten
Tryck ner hälften i en form
Gör cream cheese fyllningen
Häll i formen ovanpå kanelbullesmeten
Gör kanelknäcket
Klicka den över cream cheese fyllningen
Klicka på resterande kanelbullssmet.
In i ugnen!
KANELBULLSSMET
2 dl socker
80 g smör
1 ägg
1 dl mjölk
2 tsk bakpulver
4,5 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
CREAM CHEESE FYLLNING
250 g philadelphiast
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 msk mjöl
KANELTÄCKE
75 gram smält smör
2,5 dl farinsocker
4 msk kanel
DEKORERING
3 dl grädde
1 dl pärlsocker
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en bakform på 20 cm
Kanelbullssmet
Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ägg, mjölk och vanilj. Vispa 1 minut till.
Sikta ihop mjöl och bakpulver. Blanda i smörblandningen.
Klicka ner hälften av smeten i formen
Creame cheese fyllning
Vispa philadelphiaost och socker 2 minuter.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa.
Tillsätt vanilj och mjöl och vispa. Häll allt i en form.
Kaneltäcke
Rör ihop smält smör, farinsocker och kanel. Häll allt i formen.
Baka ca 50 minuter. Kakan ska vara ljusbrun. Låt stå i kyl minst 4 timmar.
Låt kakan stå i rumstemperatur 30 minuter innan eller värm den några sekunder i micron.
Häll på pärlsocker och vispa upp grädde och spritsa ut med en stjärntyll.