Kanelbullecheesecake

image

Imorgon är det kanelbullens dag, då kommer det bjudas på denna gissa cheesecake.

Får mycket inspiration av fantastiska Sabina bla detta smarriga recept J, kika in på hennes fina blogg http://sweet-and-simple.se/

Det är så smarrigt med den degiga kakan och de knäckiga kaneltäcket.

Kakan innehåller en del moment så här är en sammanställning

Gör kanelbullesmeten

Tryck ner hälften i en form

Gör cream cheese fyllningen

Häll i formen ovanpå kanelbullesmeten

Gör kanelknäcket

Klicka den över cream cheese fyllningen

Klicka på resterande kanelbullssmet.

In i ugnen!

KANELBULLSSMET

2 dl socker

80 g smör

1 ägg

1 dl mjölk

2 tsk bakpulver

4,5 dl mjöl

1 msk vaniljsocker

CREAM CHEESE FYLLNING

250 g philadelphiast

2 dl socker

1 msk vaniljsocker

2 ägg

2 msk mjöl

 

KANELTÄCKE 

75 gram smält smör

2,5 dl farinsocker

4 msk kanel

DEKORERING

3 dl grädde

1 dl pärlsocker

GÖR SÅHÄR

Sätt ugnen på 175 grader.

Smörj och bröa en bakform på 20 cm

Kanelbullssmet

Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ägg, mjölk och vanilj. Vispa 1 minut till.

Sikta ihop mjöl och bakpulver. Blanda i smörblandningen.

Klicka ner hälften av smeten i formen

Creame cheese fyllning 

Vispa philadelphiaost och socker 2 minuter.

Tillsätt ett ägg i taget och vispa.

Tillsätt vanilj och mjöl och vispa. Häll allt i en form.

 Kaneltäcke

Rör ihop smält smör, farinsocker och kanel. Häll allt i formen.

Baka ca 50 minuter. Kakan ska vara ljusbrun. Låt stå i kyl minst 4 timmar.

Låt kakan stå i rumstemperatur 30 minuter innan eller värm den några sekunder i micron.

Häll på pärlsocker och vispa upp grädde och spritsa ut med en stjärntyll.

Lämna en kommentar